Zwemmers De Lansingh presteren op SportEmotion Cup

09-11-2016 12:53 Laat een reactie achter

 Op zondag 30 oktober 2016 deden acht zwemmers van KZV De Lansingh mee aan de SportEmotion Cup 2016. Minouk Hol, Anna en Laura Hoogenboezem, Robin Lecomte, Erik Oldenkamp, Esther Reinders, Emma Schurink en Johrick Wijma wisten zich te plaatsten voor deze landelijke wedstrijd voor de betere junioren en jeugdzwemmers.

 

Zo’n 250 jongens en meisjes, in leeftijd variërend van 11 tot en met 17 jaar, gingen in Amsterdam met elkaar de strijd aan. In het sfeervolle Sloterparkbad legden de zwemmers, afkomstig uit de Krimpenerwaard, Capelle a/d IJssel en Rotterdam, allemaal drie honderd meter afstanden af. De goede voorbereiding van De Lansingh resulteerde in mooie resultaten.

 

De jongens beten ’s ochtends het spits af en lieten meteen zien dat ze in vorm waren. Zo presteerde Johrick Wijma het om 6 seconden af te zwemmen van zijn tijd op de 100 meter vlinderslag een dag eerder en later ook nog eens 4 seconden van zijn 100 meter rugslag. Erik Oldenkamp was de een-na-snelste in zijn leeftijd op 100 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag en zwom op beide afstanden de limiet voor het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap (NJJK). Ook Robin Lecomte liet zien dat hij tot de betere jeugdzwemmers behoort. In zijn leeftijd werd hij 3e op zijn favoriete afstand de 100 meter rugslag en belandde ook op de andere twee slagen in de top 10 van zijn leeftijd.

 

Ook de vijf meisjes van De Lansingh lieten zich van hun beste kant zien. Met haar sterke vlinderslagtechniek werd Anna Hoogenboezem 7e in haar leeftijd en ook op de 100 meter schoolslag behaalde ze een top 10 notering. Haar jongere zus Laura liet zien dat ze op snelheid progressie boekte en zwom op alle drie haar afstanden een persoonlijk record. Minouk Hol showde haar technische vooruitgang en verbeterde twee keer haar eigen record. Esther Reinders snoepte met een mooie eindsprint 4,5 seconde van haar tijd op de 100 meter vlinderslag af en verbeterde ook haar tijd op de 100 meter rugslag. Emma Schurink verbeterde op alle afstanden haar persoonlijk record. Ze behoorde in haar leeftijd tot de zes tijdsnelsten op de 100 meter rugslag en belandde ook met de 100 meter vrije slag in de top 10 van haar leeftijd.  

 

Hoofdtrainer Martijn van den Berge, die samen met trainer Bart Oldenkamp, de jongens en meisjes begeleidde, is trots op ‘zijn’ zwemmers: “Ik ben ontzettend trots op deze zwemtoppers. Twee dagen achter elkaar zetten ze goede prestaties neer. Zaterdag zwommen deze zwemmers al een pittige wedstrijd in de Regio West Competitie en steeg onze club naar de 3e plek in de hoogste A-poule. En zondag trokken ze die lijn door.  Ze maken stuk voor stuk een mooie ontwikkeling door. De selectietraining die we dit seizoen zijn gestart, begint nu al zijn vruchten af te werpen.”

 

Resultaat aan het einde van de dag: 24 starts, 16 persoonlijke records en 2 NJJK-limieten.

zwemmers-de-lansingh-op-sportemotion-cup-2016

(vlnr: Minouk Hol, Esther Reinders, Erik Oldenkamp, Laura Hoogenboezem, Robin Lecomte, Johrick Wijma, Bart Oldenkamp, Anna Hoogenboezem, Emma Schurink, Martijn van den Berge)

Gecategoriseerd in :,