PR regen tijdens kring kampioenschappen 7/8 en 14/15 januari

16-01-2017 12:55 Laat een reactie achter

In de afgelopen twee weekenden hebben de zwemmers van de regio west gestreden om de titels van de regio. Zo kwamen ook de zwemmers van De Lansingh in actie op zeer veel diverse nummers. Hieronder per dag een enthousiaste beschrijving van de hoogtepunten.

Zaterdag 7 januari

Ondanks de gladheid zijn vandaag veel zwemmers naar het Hofbad in Den Haag afgereisd voor dag 1 van de ‘Regio West Winterkampioenschappen’. Wat hebben de zwemmers vandaag allemaal hun best gedaan! Er zijn vele PR’s gezwommen en er zijn in totaal al 7 medailles behaald. Britta mag zich Regiokampioen noemen op de 100m rc, 200m vl (met een mooi limiet zodat ze ook de 50m vl op het NJJK mag zwemmen), 400m wissel en 100m vrij. Emma zwom op de 100m rc een mooi PR en behaalde hiermee ook de 3e plaats. Ook Mariska liet zien nog steeds in vorm te zijn, zij behaalde een mooie bronzen medaille op de 100m vrij. De meisjes Emma, Britta, Cheyenne en Esther hebben met de estafette 4x 100m wissel na een spannende race een mooie derde plek behaald. Gefeliciteerd allemaal!

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Samstag, 7. Januar 2017

 

Zondag 8 januari

Op de 2e dag van de Regio West Winterkampioenschappen hebben onze zwemmers nog eens 4 medailles behaald; 11 in totaal dit weekend. Britta haalde het eremetaal binnen op de 200m wissel (de 2e tijd van alle dames, een mooie prestatie!), 100m school en 200m vrij. De herenestafette met Rutger, Robin, Johrick en Kevin werd na een spannende race 3e. Van te voren niet verwacht, maar resultaat van mooie tijden en een goed gezwommen race. Sommige zwemmers waren net terug van vakantie en mochten vandaag laten zien of het water hetzelfde aanvoelt als de sneeuw. Helaas bleek dit niet het geval. Volgend weekend is er nog een kans op dag 3 en 4 van het korte baan kampioenschap. Een week trainen in het water zal hen goed doen! Ook zijn er zwemmers die geen medaille, maar wel mooie PR’s hebben gehaald. Top gedaan allemaal!

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Sonntag, 8. Januar 2017

 

Zaterdag 14 januari

Vandaag deden veel van onze zwemmers mee aan de 3e dag van de Regio West Winterkampioenschappen. Er werden weer mooie tijden gezwommen. Soms een groot pr, een andere keer net iets boven de eigen pr. Vandaag zijn er nog eens 6 medailles gehaald (17 medailles in totaal na 3 dagen). Britta is Regiokampioen geworden op de 50m vrij en 200m school. Mariska liet zien dat de dames nog steeds rekening met haar moeten houden en haalde vanuit de buitenbaan toch maar mooi de bronzen plak binnen op de 50m vlinder. Emma liet zien dat ze hard kan vertrekken op de 200m rug. Ze behaalde een mooi pr en werd mede hierdoor Regiokampioen op de 200m rug. Terwijl de meeste zwemmers het bad al hadden verlaten, verscheen ons mannenteam aan de start voor de 4 x 100m wissel. Robin startte met een mooie tijd op de rug waarna Alex na een snelle overname de schoolslag zwom. Vervolgens nam Kevin het over voor de vlinder -met mooi PR- en sloot Rutger de estafette af met de 100m vrij in een tijd van 54.62. Rutger heeft beloofd dit de volgende keer ook in een persoonlijke race te laten zien! Iedereen weer top gezwommen. 

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Samstag, 14. Januar 2017

 

Zondag 15 januari

Vandaag was de laatste dag van de Regio West Winterkampioenschappen. Onze zwemmers hebben weer hard geknokt voor een PR en/of medaille. Aniek won de 3e prijs bij de dames op de 50m school, Erik zwom de 100m school onder de 1.20 en behaalde hiermee de zilveren medaille en Mariska werd 3e bij de dames op de 100m vlinder. De PR-koninginnen van het winterkampioenschap zijn Fleur en Esther. Zij hebben afgelopen weekenden een mentale knop om kunnen zetten en durfden ‘vechten’ in het water. Allemaal Lansingh toppers!

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Sonntag, 15. Januar 2017

Voor alle overige foto’s check onze FB pagina: https://www.facebook.com/KZVdeLansingh/

Tags : , , ,

Gecategoriseerd in :,