Internationaal toernooi in Borculo

De afgelopen twee weekenden stonden voor een aantal waterpoloërs in het teken van het BZC Schuurman toernooi in Borculo. Eerst waren de senioren aan de beurt, op vrijdagmiddag 14 juni vertrok een groep van zeven dames en zeven heren naar Borculo.

Het was een gezellig en sportief weekend, waarin feesten en wedstrijden spelen werden afgewisseld. Ook de high rosé op zaterdagmiddag en het etentje op zaterdagavond waren mooie hoogtepunten. Het bezoekje op vrijdagavond aan de huisartsenpost van Winterswijk was wat minder, maar daardoor hadden we i.p.v. 14 spelers en geen coach, 13 spelers en één coach. Hierdoor zijn we geëindigd op een mooie een-na-laatste plek.

Het weekend erna was de jeugd aan de beurt. Vorig jaar was de groep voor het eerst gegaan en iedereen had al weken zin in het toernooi. Doordat de jeugd vorig jaar zo enthousiast terug was gekomen had bijna iedereen van de Lansingh jeugd zich aangemeld. We vertrokken vrijdag 21 juni met een groep van 15 jeugd spelers en 6 begeleiders richting het toernooi. Om de reis wat op te breken aten we gezellig bij de Mac Donalds, daarna snel alle tenten opzetten en richting het feest. De begeleiding had van te voren tegen de jeugd gezegd dat iedereen in jungle thema moest komen, dus voordat we naar het feest gingen trok iedereen zijn/haar mooiste jungle outfit aan. De winnaar had de eer om heel de avond met onze mascotte, een grote opblaaskrokodil, te dansen op het feest.

Zaterdag werden er vier wedstrijden gespeeld, drie verloren en één gewonnen. De dames coach, Tom Slingerland, speelde mee met de jeugd en om hem te bedanken voor zijn inzet hadden de dames een mooi spandoek voor hem gemaakt als extra aanmoediging. ’s Avonds werd er nog een vriendschappelijk potje tegen SVH gespeeld, die ruim werd gewonnen door de Lansingh. Zaterdagavond was er weer een feest en zondag werden er nog twee wedstrijden gespeeld, één gewonnen en één verloren. Ook de jeugd eindigde op een mooie een-na-laatste plek.