Masterzwemmen

Wedstrijden en trainingen voor masterzwemmers

Ben je 20 jaar of ouder en ben je een gevorderde zwemmer of ex-wedstrijdzwemmer? Wil je fanatiek trainen en mogelijk eens een wedstrijd zwemmen? Kom bij de masterploeg van KZV de Lansingh, train tot wel drie keer per week onder begeleiding van een professionele wedstrijdzwemtrainer en zwem eens een wedstrijd mee met de gezellige masterploeg!

De groep masterzwemmers van KZV De Lansingh is een gezellige groep 20-plussers met liefde voor de wedstrijdzwemsport. De groep bestaat op dit moment uit ongeveer 30 leden, in de leeftijdscategorie van 20 tot 70 jaar. Een aanzienlijk deel van deze groep heeft in het verleden wedstrijden gezwommen, maar er zijn ook ouders van wedstrijdzwemmers en volwassenen die op latere leeftijd stevig zijn gaan trainen. Gezelligheid en fanatiek sporten zijn de belangrijkste uitgangspunten van het team.

Onder begeleiding van een trainer en met behulp van professionele trainingsschema’s wordt er gewerkt aan conditie en techniek. Het is ook mogelijk om als master wedstrijden te zwemmen. Naast regionale masterwedstrijden is er ook twee keer per jaar een Open Nederlands Master Kampioenschap waar masters uit heel Nederland aan deelnemen. Ook worden er in Europees verband masterwedstrijden gezwommen. Het zwemmen van wedstrijden is geen voorwaarde. Er zijn genoeg zwemmers die alleen fanatiek trainen. Maar … wees gewaarschuwd! Na fanatiek trainen kunnen de wedstrijdkriebels zomaar komen!

Sluit jij je aan bij dit gezellige en fanatieke team sportievelingen?

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak en kom een keer gratis meezwemmen.