Masterzwemmen

Word fit terwijl je in het water ligt!

Ouder worden maar wel fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meeste mensen minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in. Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten!

Zwemmen voor 20-plussers, bij de KNZB masterzwemmen genoemd, is de ideale manier om fit te blijven. (Bron: KNZB) KZV de Lansingh heeft een zeer actieve mastergroep. Het is niet alleen fit zijn, worden en blijven, maar het is ook nog eens super gezellig!

De mastergroep is onderdeel van de wedstrijdafdeling. Onder begeleiding van een trainer en trainingsschema’s wordt er gewerkt aan conditie en techniek. Tevens is het mogelijk om als master op leeftijdsniveau wedstrijden te zwemmen. Naast regio master wedstrijden is er ook twee keer per jaar een Open Nederlands Master kampioenschap waar masters uit heel Nederland aan deelnemen. Ook worden er in Europees verband master wedstrijden gezwommen.

Kortom, master zwemmen is voor iedere leeftijd en voor elk niveau. 

Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak en kom een keer gratis meezwemmen.