Sjaak Hofwegen zwemt een marathon!

12-09-2018 19:23 Laat een reactie achter

Zaterdag ochtend vroeg ging Lansingh zwemmer Sjaak Hofwegen van start in de Wesermarathon: 42,195 km stroomafwaarts. Het was een nevelig begin van een mooie zwemdag. Met 6:41 en een 27e plek een super prestatie! Gefeliciteerd Sjaak wat een mooie prestatie!

Martijn en Peter zwemmen straat van Gibraltar over in een nieuw Nederlands record

10-09-2018 18:00 Laat een reactie achter

Straat van Gibraltar

In 2016 zijn we in contact gekomen met “Neda el Mon”. Deze mooie organisatie organiseert zwemtochten in en om Spanje. Wij hebben toen meegedaan met een zwemtocht om een eiland bij de Spaanse plaats L’Estartit. Een mooie tocht van 5km in prachtig helder, blauw water over koralen en scholen met vissen.  Dit sprak ons erg aan, zeker in vergelijking met de buitenwateromstandigheden in Nederland.

Op hun website vonden wij een echte uitdaging, de Straat van Gibraltar! We schreven ons in omdat we de kans klein achtten dat we ingeloot zouden worden. Maar 24 zwemmers wereldwijd kunnen jaarlijks met deze organisatie mee.  Begin vorig jaar kregen wij te horen dat wij beiden het geluk hadden om ingeloot te zijn. Toen begon het avontuur pas. De 24 geselecteerde zwemmers zijn, voordat ze mee mogen doen met de daadwerkelijke tocht, verplicht 3 van de 5 trainingen te volgen die gegeven werden in en rond Barcelona. Tijdens deze trainingen wordt er gekeken naar de zwemsnelheid van een ieder en vervolgens onderverdeeld in teams van vier ongeveer gelijksoortige zwemmers.

Dagelijkse training

De eerste training was in het oud-Olympisch zwembad in Barcelona, waar we 15 x 100 meter zwommen in een onverwarmd buitenbad, wat op dat moment een temperatuur had van 13 graden Celsius!! Een maand later nog eens een training van ruim een uur in zee, die ook rond de 13 graden Celsius was. Dat viel niet mee zonder wetsuit! Gelukkig werd het snel warmer en waren de volgende trainingen in Barcelona aangenamer.

Uiteindelijk werden we ingedeeld in een team met een Fransman en een Marokkaan.

Na een jaar lang trainen in het zwembad en openwater het dan eindelijk zover: op 4 september jl. hebben wij succesvol de Straat van Gibraltar overgezwommen.

Onderweg

Onderweg

Bijna daar, haven Tanger

In een tijd van 3uur 58 min 43sec hebben wij gezamenlijk een nieuw Nederlands record neergezet over een  afstand van 16 km.

Opluchting

Op de boot terug

Een prachtige ervaring waarbij we onderweg verrast werden door dolfijnen, een maanvis en zelfs een walvis!

Met vriendelijk groet,

Martijn van Egmond  & Peter Voogt

Speciale ALV voor verkiezing Voorzitter en Secretaris 2018

21-12-2017 21:12 Laat een reactie achter

8 januari: speciale ALV voor verkiezing Voorzitter en Secretaris

Beste (ouders/verzorgers van) leden en vrijwilligers,

Op maandag 8 januari om 20.00 uur is er een speciale Algemene Ledenvergadering (ALV) voor de verkiezing van een nieuwe Voorzitter en Secretaris in het Dagelijks Bestuur. Voor beide functies heeft zich een kandidaat beschikbaar gesteld. Zij stellen zich hieronder graag aan jullie voor. Op 8 januari 2018 lichten zij hun kandidatuur verder toe en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor de functie van Penningmeester zijn we nog op zoek naar een kandidaat met financiële ervaring. Geïnteresseerden kunnen zich voor meer informatie over deze functie wenden tot Rutger Dalm (zwemcommissie@lansingh.nl).

De huidige Penningmeester Conja van der Hoeven-Rook en Secretaris Linda Goderie treden per 31 december 2017 af.

Kandidaat Voorzitter: Reinier de Jong

Ik ben vader van 3 jongens van 5, 11 en 13 jaar. Wij wonen in Rotterdam op steenworp afstand van zwembad De Lansingh. Sport maakt een groot deel uit van ons gezinsleven.

In het dagelijks leven ben ik piloot bij de KLM. Mijn bestuurlijke ervaring bestaat uit 5 jaar raadslid in de Gemeente Rotterdam. In die periode was ik ook penningmeester van de partij waar ik lid van was en daar verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Daarvoor was ik 10 jaar bestuurslid vliegerzaken bij Skydive Rotterdam en verantwoordelijk voor het vliegbaar houden van de vliegtuigen en zorgen dat de piloten gekwalificeerd bleven.

Op zwemtechnisch gebied hoeven jullie van mij geen hoogdravende zaken te verwachten. Op bestuurlijk vlak ben ik een doorzetter en in de laatste plaats een stilzitter. Ik vind het leuk om samen te bouwen en te denken over hoe zaken nog beter kunnen.

Ik ben bij De Lansingh betrokken geraakt door de grote passie van mijn middelste zoon Hessel voor de zwemmerij. Een aantal ouders van minioren heeft mij vast wel eens met een grote fotocamera langs de kant zien staan. Fotografie is een passie van me.

Ik voel me thuis bij de vereniging door de ongedwongen prettige sfeer en de wijze waarop een heel aantal leden echt de schouders eronder zet om de vereniging met haar leden naar een hoger niveau te tillen. Van zo’n team maak ik graag deel uit. Niet om op de zaak te passen, maar om aan de slag te gaan met alle zaken die wellicht nog beter kunnen. Ik stel me daarom beschikbaar als Voorzitter voor de vereniging en hoop als team-maat met een leuk team aan de slag te kunnen.

Kandidaat Secretaris: Christa van Santen

Ik ben 33 jaar en kom oorspronkelijk uit Rotterdam, maar ik woon alweer 11 jaar met veel plezier in Krimpen aan den IJssel samen met Jos en onze 2 kinderen, David (4 jaar) en Iris (7 jaar).

In het dagelijks leven werk ik als leidinggevende bij Greenchoice, een heel mooi duurzaam bedrijf. Daarnaast vind ik het leuk om te sporten en dus probeer ik drie keer per week naar de sportschool te gaan.

Die sportiviteit zie ik ook bij mijn kinderen. Mijn dochter Iris zwemt nu anderhalf jaar met veel plezier bij De Lansingh. In zwemmen heeft zij haar grote passie gevonden en iedere keer als ze mag zwemmen staat er een grote glimlach op haar gezicht. Het mooie aan De Lansingh vind ik dat iedereen zichzelf mag zijn en dat gezelligheid altijd een belangrijke rol speelt. Iris is direct in de vereniging opgenomen en heeft sportief, maar ook sociaal volledig haar plekje gevonden.

Vanaf mijn 16e ben ik actief in het verenigingsleven en de sportwereld; tot nu toe wel altijd in de tennissport. Ik heb tennistrainingen aan kinderen en volwassenen gegeven, ik heb bij de tennisvereniging een jeugdcommissie opgezet en voorgezeten en later ben ik ook voorzitter van de tennisvereniging geworden. Daarnaast was ik voor de tennisbond, KNLTB, voorzitter van de jeugdafdeling in de regio.

Ik vind het belangrijk dat De Lansingh een mooie en sterke vereniging blijft. Met mijn ervaring hoop ik de komende jaren een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan deze fantastische vereniging.

Minioren clubmeet 25 november en Performanceprijs 2017

08-12-2017 13:18 Laat een reactie achter

Zaterdag 25 november vond naast een zwemwedstrijd tussen de clubs: de Wiekslag, Poseidon ’56, ZPB H&L Productions, de Devel 1, ZV Vlaardingen-Schiedam, Sggo 1, De Kempvis, ZOB ’66, MNC, Sportboulevard Dordrecht, ook een optocht plaats die georganiseerd werd ter ere van de Performanceprijs 2017.
De locatie waar dit werd georganiseerd, was niet mis! Sportboulevard Dordrecht is 1 van de top 3 van de Nederlandse topzwembaden.

Bij binnenkomst hing er in de hal al een uitgelaten sfeer. Enkele kinderen hadden alvast hun verkleedkleren aan en ik zag dat er nieuwgierige blikken over en weer leken te gaan.
Ik kwam zelfs een draak tegen op de gang, dat beloofd wat!

Plaatsgenomen op de tribune, met een waanzinnig uitzicht over het zwembad, keek het publiek uit naar de kinderen en ploegleiders, die druk bezig waren zich te positioneren en hun kleding aan te trekken waarna een optocht volgde van de clubs die ieder hun best hadden gedaan. Een draak, schone slaapsters, dwergen, heksen, Klaas Vaak en andere sprookjesfiguren kwamen voorbij gelopen, een lust voor het oog.

Naast de spannende wedstrijden, waarbij er een aantal goede resultaten werden behaald door de zwemmers van de Lansingh, maar ook de andere clubs, gingen onze Sneeuwwitje en de 7 dwergen, vergezeld door de en heks en een prins, naar huis met de bekroning van de performanceprijs 2017.
Ik kreeg te horen dat dit was omdat het geheel er zo leuk uitzag en zo gezellig overkwam door het zingen, mijns inziens een weergave van de sfeer binnen de vereniging.

HE HO HE HO, DE LANSINGH GO GO GO!!

Door Nova (Moeder van Naveh)

Algemene leden vergadering 2017

28-03-2017 18:21 Laat een reactie achter

Uitnodiging ALV op 19 april 2017

Beste (ouders/verzorgers van) leden,

Op woensdag 19 april start om 19.30 uur de Algemene Ledenvergadering in de clubruimte. Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen.

Op de agenda staat:

  • Huldiging jubilarissen
  • Jaarverslag Dagelijks Bestuur
  • Jaarverslagen afdelingen
  • Financieel jaarverslag 2016
  • Begroting 2017
  • Contributieverhoging 2017
  • Wijziging contributiestructuur wedstrijdzwemmen
  • Mandaat contributieverhoging 2018

Contributieverhoging
Wij zijn genoodzaakt de contributie te verhogen, omdat de ledenaantallen van alle afdelingen teruglopen, de kosten stijgen en er geen subsidies meer beschikbaar zijn voor onze vereniging.

Het Bestuur heeft mandaat om jaarlijks de contributie te verhogen met de procentuele stijging van de badhuurprijzen + 1%. Van dit mandaat is de afgelopen jaren echter geen gebruikt gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat er geen reserves zijn om de derving van contributie-inkomsten op te vangen. Daarom wordt de contributie, conform mandaat, per 2e kwartaal 2017 verhoogd met 2%.

Indien komende maand geen extra inkomsten of besparingen geïdentificeerd worden, is een verdere verhoging per het 3e kwartaal voor de wedstrijdafdelingen niet uitgesloten om tot een positieve begroting voor 2017 te komen. Dit zal worden voorgelegd aan de ALV.

Wijziging contributiestructuur wedstrijdzwemmen
Voor de afdeling wedstrijdzwemmen wordt op de ALV een voorstel voorgelegd voor wijziging van de contributiestructuur. In grote lijnen houdt dit in dat leden die meer training en begeleiding krijgen, zoals de selectie, hiervoor een toeslag gaan betalen bovenop de contributie.

Wil je voorafgaand aan de ALV de agenda en stukken ontvangen, dan kun je je hiervoor aanmelden bij de Secretaris via delansingh.secretariaat@gmail.com

Wij hopen veel leden te begroeten op de ALV.

Met vriendelijke groet,

Linda Goderie  (Secretaris)
Conja van der Hoeven-Rook (Penningmeester)

© 2019 Krimpense Zwemvereniging de Lansingh