Speciale ALV voor verkiezing Voorzitter en Secretaris 2018

21-12-2017 21:12 Laat een reactie achter

8 januari: speciale ALV voor verkiezing Voorzitter en Secretaris

Beste (ouders/verzorgers van) leden en vrijwilligers,

Op maandag 8 januari om 20.00 uur is er een speciale Algemene Ledenvergadering (ALV) voor de verkiezing van een nieuwe Voorzitter en Secretaris in het Dagelijks Bestuur. Voor beide functies heeft zich een kandidaat beschikbaar gesteld. Zij stellen zich hieronder graag aan jullie voor. Op 8 januari 2018 lichten zij hun kandidatuur verder toe en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor de functie van Penningmeester zijn we nog op zoek naar een kandidaat met financiële ervaring. Geïnteresseerden kunnen zich voor meer informatie over deze functie wenden tot Rutger Dalm (zwemcommissie@lansingh.nl).

De huidige Penningmeester Conja van der Hoeven-Rook en Secretaris Linda Goderie treden per 31 december 2017 af.

Kandidaat Voorzitter: Reinier de Jong

Ik ben vader van 3 jongens van 5, 11 en 13 jaar. Wij wonen in Rotterdam op steenworp afstand van zwembad De Lansingh. Sport maakt een groot deel uit van ons gezinsleven.

In het dagelijks leven ben ik piloot bij de KLM. Mijn bestuurlijke ervaring bestaat uit 5 jaar raadslid in de Gemeente Rotterdam. In die periode was ik ook penningmeester van de partij waar ik lid van was en daar verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Daarvoor was ik 10 jaar bestuurslid vliegerzaken bij Skydive Rotterdam en verantwoordelijk voor het vliegbaar houden van de vliegtuigen en zorgen dat de piloten gekwalificeerd bleven.

Op zwemtechnisch gebied hoeven jullie van mij geen hoogdravende zaken te verwachten. Op bestuurlijk vlak ben ik een doorzetter en in de laatste plaats een stilzitter. Ik vind het leuk om samen te bouwen en te denken over hoe zaken nog beter kunnen.

Ik ben bij De Lansingh betrokken geraakt door de grote passie van mijn middelste zoon Hessel voor de zwemmerij. Een aantal ouders van minioren heeft mij vast wel eens met een grote fotocamera langs de kant zien staan. Fotografie is een passie van me.

Ik voel me thuis bij de vereniging door de ongedwongen prettige sfeer en de wijze waarop een heel aantal leden echt de schouders eronder zet om de vereniging met haar leden naar een hoger niveau te tillen. Van zo’n team maak ik graag deel uit. Niet om op de zaak te passen, maar om aan de slag te gaan met alle zaken die wellicht nog beter kunnen. Ik stel me daarom beschikbaar als Voorzitter voor de vereniging en hoop als team-maat met een leuk team aan de slag te kunnen.

Kandidaat Secretaris: Christa van Santen

Ik ben 33 jaar en kom oorspronkelijk uit Rotterdam, maar ik woon alweer 11 jaar met veel plezier in Krimpen aan den IJssel samen met Jos en onze 2 kinderen, David (4 jaar) en Iris (7 jaar).

In het dagelijks leven werk ik als leidinggevende bij Greenchoice, een heel mooi duurzaam bedrijf. Daarnaast vind ik het leuk om te sporten en dus probeer ik drie keer per week naar de sportschool te gaan.

Die sportiviteit zie ik ook bij mijn kinderen. Mijn dochter Iris zwemt nu anderhalf jaar met veel plezier bij De Lansingh. In zwemmen heeft zij haar grote passie gevonden en iedere keer als ze mag zwemmen staat er een grote glimlach op haar gezicht. Het mooie aan De Lansingh vind ik dat iedereen zichzelf mag zijn en dat gezelligheid altijd een belangrijke rol speelt. Iris is direct in de vereniging opgenomen en heeft sportief, maar ook sociaal volledig haar plekje gevonden.

Vanaf mijn 16e ben ik actief in het verenigingsleven en de sportwereld; tot nu toe wel altijd in de tennissport. Ik heb tennistrainingen aan kinderen en volwassenen gegeven, ik heb bij de tennisvereniging een jeugdcommissie opgezet en voorgezeten en later ben ik ook voorzitter van de tennisvereniging geworden. Daarnaast was ik voor de tennisbond, KNLTB, voorzitter van de jeugdafdeling in de regio.

Ik vind het belangrijk dat De Lansingh een mooie en sterke vereniging blijft. Met mijn ervaring hoop ik de komende jaren een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan deze fantastische vereniging.

Minioren clubmeet 25 november en Performanceprijs 2017

08-12-2017 13:18 Laat een reactie achter

Zaterdag 25 november vond naast een zwemwedstrijd tussen de clubs: de Wiekslag, Poseidon ’56, ZPB H&L Productions, de Devel 1, ZV Vlaardingen-Schiedam, Sggo 1, De Kempvis, ZOB ’66, MNC, Sportboulevard Dordrecht, ook een optocht plaats die georganiseerd werd ter ere van de Performanceprijs 2017.
De locatie waar dit werd georganiseerd, was niet mis! Sportboulevard Dordrecht is 1 van de top 3 van de Nederlandse topzwembaden.

Bij binnenkomst hing er in de hal al een uitgelaten sfeer. Enkele kinderen hadden alvast hun verkleedkleren aan en ik zag dat er nieuwgierige blikken over en weer leken te gaan.
Ik kwam zelfs een draak tegen op de gang, dat beloofd wat!

Plaatsgenomen op de tribune, met een waanzinnig uitzicht over het zwembad, keek het publiek uit naar de kinderen en ploegleiders, die druk bezig waren zich te positioneren en hun kleding aan te trekken waarna een optocht volgde van de clubs die ieder hun best hadden gedaan. Een draak, schone slaapsters, dwergen, heksen, Klaas Vaak en andere sprookjesfiguren kwamen voorbij gelopen, een lust voor het oog.

Naast de spannende wedstrijden, waarbij er een aantal goede resultaten werden behaald door de zwemmers van de Lansingh, maar ook de andere clubs, gingen onze Sneeuwwitje en de 7 dwergen, vergezeld door de en heks en een prins, naar huis met de bekroning van de performanceprijs 2017.
Ik kreeg te horen dat dit was omdat het geheel er zo leuk uitzag en zo gezellig overkwam door het zingen, mijns inziens een weergave van de sfeer binnen de vereniging.

HE HO HE HO, DE LANSINGH GO GO GO!!

Door Nova (Moeder van Naveh)

Algemene leden vergadering 2017

28-03-2017 18:21 Laat een reactie achter

Uitnodiging ALV op 19 april 2017

Beste (ouders/verzorgers van) leden,

Op woensdag 19 april start om 19.30 uur de Algemene Ledenvergadering in de clubruimte. Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen.

Op de agenda staat:

  • Huldiging jubilarissen
  • Jaarverslag Dagelijks Bestuur
  • Jaarverslagen afdelingen
  • Financieel jaarverslag 2016
  • Begroting 2017
  • Contributieverhoging 2017
  • Wijziging contributiestructuur wedstrijdzwemmen
  • Mandaat contributieverhoging 2018

Contributieverhoging
Wij zijn genoodzaakt de contributie te verhogen, omdat de ledenaantallen van alle afdelingen teruglopen, de kosten stijgen en er geen subsidies meer beschikbaar zijn voor onze vereniging.

Het Bestuur heeft mandaat om jaarlijks de contributie te verhogen met de procentuele stijging van de badhuurprijzen + 1%. Van dit mandaat is de afgelopen jaren echter geen gebruikt gemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat er geen reserves zijn om de derving van contributie-inkomsten op te vangen. Daarom wordt de contributie, conform mandaat, per 2e kwartaal 2017 verhoogd met 2%.

Indien komende maand geen extra inkomsten of besparingen geïdentificeerd worden, is een verdere verhoging per het 3e kwartaal voor de wedstrijdafdelingen niet uitgesloten om tot een positieve begroting voor 2017 te komen. Dit zal worden voorgelegd aan de ALV.

Wijziging contributiestructuur wedstrijdzwemmen
Voor de afdeling wedstrijdzwemmen wordt op de ALV een voorstel voorgelegd voor wijziging van de contributiestructuur. In grote lijnen houdt dit in dat leden die meer training en begeleiding krijgen, zoals de selectie, hiervoor een toeslag gaan betalen bovenop de contributie.

Wil je voorafgaand aan de ALV de agenda en stukken ontvangen, dan kun je je hiervoor aanmelden bij de Secretaris via delansingh.secretariaat@gmail.com

Wij hopen veel leden te begroeten op de ALV.

Met vriendelijke groet,

Linda Goderie  (Secretaris)
Conja van der Hoeven-Rook (Penningmeester)

De Devel winnaar 26e Lansingh Bokaal

26-01-2017 11:54 Laat een reactie achter

Afgelopen zaterdag 21 januari werd in Zwembad de Lansingh de 26e Lansingh Bokaal gezwommen. Na een lange maar gezellige en spannende wedstrijd was het Zwemvereniging de Devel uit Zwijndrecht die uiteindelijk met de prijs terug naar huis ging. De Devel lost daarmee Poseidon ’56 af, die de voorgaande jaren de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen.

Wij danken alle sponsors, zwemmers, officials, vrijwilligers en alle andere aanwezigen en betrokkenen voor een fantastische wedstrijd.
Met dank aan Reinier de Jong voor het maken van de foto’s:

PR regen tijdens kring kampioenschappen 7/8 en 14/15 januari

16-01-2017 12:55 Laat een reactie achter

In de afgelopen twee weekenden hebben de zwemmers van de regio west gestreden om de titels van de regio. Zo kwamen ook de zwemmers van De Lansingh in actie op zeer veel diverse nummers. Hieronder per dag een enthousiaste beschrijving van de hoogtepunten.

Zaterdag 7 januari

Ondanks de gladheid zijn vandaag veel zwemmers naar het Hofbad in Den Haag afgereisd voor dag 1 van de ‘Regio West Winterkampioenschappen’. Wat hebben de zwemmers vandaag allemaal hun best gedaan! Er zijn vele PR’s gezwommen en er zijn in totaal al 7 medailles behaald. Britta mag zich Regiokampioen noemen op de 100m rc, 200m vl (met een mooi limiet zodat ze ook de 50m vl op het NJJK mag zwemmen), 400m wissel en 100m vrij. Emma zwom op de 100m rc een mooi PR en behaalde hiermee ook de 3e plaats. Ook Mariska liet zien nog steeds in vorm te zijn, zij behaalde een mooie bronzen medaille op de 100m vrij. De meisjes Emma, Britta, Cheyenne en Esther hebben met de estafette 4x 100m wissel na een spannende race een mooie derde plek behaald. Gefeliciteerd allemaal!

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Samstag, 7. Januar 2017

 

Zondag 8 januari

Op de 2e dag van de Regio West Winterkampioenschappen hebben onze zwemmers nog eens 4 medailles behaald; 11 in totaal dit weekend. Britta haalde het eremetaal binnen op de 200m wissel (de 2e tijd van alle dames, een mooie prestatie!), 100m school en 200m vrij. De herenestafette met Rutger, Robin, Johrick en Kevin werd na een spannende race 3e. Van te voren niet verwacht, maar resultaat van mooie tijden en een goed gezwommen race. Sommige zwemmers waren net terug van vakantie en mochten vandaag laten zien of het water hetzelfde aanvoelt als de sneeuw. Helaas bleek dit niet het geval. Volgend weekend is er nog een kans op dag 3 en 4 van het korte baan kampioenschap. Een week trainen in het water zal hen goed doen! Ook zijn er zwemmers die geen medaille, maar wel mooie PR’s hebben gehaald. Top gedaan allemaal!

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Sonntag, 8. Januar 2017

 

Zaterdag 14 januari

Vandaag deden veel van onze zwemmers mee aan de 3e dag van de Regio West Winterkampioenschappen. Er werden weer mooie tijden gezwommen. Soms een groot pr, een andere keer net iets boven de eigen pr. Vandaag zijn er nog eens 6 medailles gehaald (17 medailles in totaal na 3 dagen). Britta is Regiokampioen geworden op de 50m vrij en 200m school. Mariska liet zien dat de dames nog steeds rekening met haar moeten houden en haalde vanuit de buitenbaan toch maar mooi de bronzen plak binnen op de 50m vlinder. Emma liet zien dat ze hard kan vertrekken op de 200m rug. Ze behaalde een mooi pr en werd mede hierdoor Regiokampioen op de 200m rug. Terwijl de meeste zwemmers het bad al hadden verlaten, verscheen ons mannenteam aan de start voor de 4 x 100m wissel. Robin startte met een mooie tijd op de rug waarna Alex na een snelle overname de schoolslag zwom. Vervolgens nam Kevin het over voor de vlinder -met mooi PR- en sloot Rutger de estafette af met de 100m vrij in een tijd van 54.62. Rutger heeft beloofd dit de volgende keer ook in een persoonlijke race te laten zien! Iedereen weer top gezwommen. 

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Samstag, 14. Januar 2017

 

Zondag 15 januari

Vandaag was de laatste dag van de Regio West Winterkampioenschappen. Onze zwemmers hebben weer hard geknokt voor een PR en/of medaille. Aniek won de 3e prijs bij de dames op de 50m school, Erik zwom de 100m school onder de 1.20 en behaalde hiermee de zilveren medaille en Mariska werd 3e bij de dames op de 100m vlinder. De PR-koninginnen van het winterkampioenschap zijn Fleur en Esther. Zij hebben afgelopen weekenden een mentale knop om kunnen zetten en durfden ‘vechten’ in het water. Allemaal Lansingh toppers!

Posted by K.Z.V. de Lansingh on Sonntag, 15. Januar 2017

Voor alle overige foto’s check onze FB pagina: https://www.facebook.com/KZVdeLansingh/

© 2018 Krimpense Zwemvereniging de Lansingh