Waterpolo

Waterpolo stoer en sportief

Waterpolo is één van de disciplines van Zwemvereniging De Lansingh. Het is een tak van sport waarbij je naast de nodige zwemtechniek ook over een hoeveelheid uithoudingsvermogen en kracht moet beschikken. Door regelmatig met je teamgenoten te trainen, zal je merken dat het bewegen in het water met en zonder bal steeds gemakkelijker gaat.

Waterpolo is een stoere en sportieve teamsport waar verschillende spelelementen in zitten waaronder; aanvallen, verdedigen, schieten en uiteraard zwemmen. Er zit daadwerkelijk van alles in deze veelzijdige sport!

 

Wat is waterpolo?

Waterpolo ontstond halverwege de 19e eeuw als de ‘watervariant’ van handbal of rugby. Het is een sport die vooral in Zuid- en Oost-Europa grote populariteit geniet en daar op professionele basis wordt beoefend. Waterpolo is een teambalsport die zwemmend wordt uitgeoefend. De bedoeling is om een bal zo vaak mogelijk in het doel van de tegenpartij te werpen.
Elke geslaagde poging levert één ‘doelpunt’ op.

De laatste 100 jaar is waterpolo verandert van een trefbalspelletje tot een Olympische topsport. Het is een gezonde sport waarbij weinig blessures voorkomen. Waterpolo is een sport die door het vele zwemmen, zeer veel energie kost.

Plezier staat voorop!

Bij De Lansingh staat plezier in de sport voorop, leuke team met voor elke leeftijd mogelijkheden. Waterpolo wedstrijden kan je al spelen vanaf 6 / 7 jaar (mini’s) en zijn bedoeld voor zowel jongens als meisjes. Voor iedere leeftijdscategorie is er wel een waterpoloteam, vanaf 8 jaar kunnen er waterpolowedstrijden gespeeld worden in competitieverband. Spelenderwijs leer je wat waterpolo is en misschien word jij dan ooit ook wel – net als onze dames in 2008 – Olympisch kampioen?!

Uiteindelijk kom je vanaf de leeftijd van 19 jaar in de seniorteams voor dames of heren terecht. Je moet wel in het bezit zijn van een zwemdiploma en de borstcrawl beheersen.

Als je een beetje ‘pit’ hebt, dan moet je eens naar een waterpolowedstrijd in het zwembad gaan kijken. Bij dit stoere balspel in het water moet je met een team van zes spelers en een keeper proberen zoveel mogelijk doelpunten te maken.

Dat gaat in een behoorlijk tempo! Je moet dus best wat conditie hebben! 

Waterpolo is niet alleen gaaf om te doen, je wordt er nog beresterk van ook! Sommige mensen zeggen dat waterpolo een harde sport is, maar dat valt hartstikke mee. Voor blessures hoef je echt niet bang te zijn. Bij De Lansingh leren ze je niet alleen de spelregels van het waterpolo, maar ook allerlei trucjes met de bal.

Met waterpolo kun je al heel vroeg beginnen. Voor de allerkleinsten is er minipolo, een spel met kleine veldjes, aangepast materiaal en eenvoudige regels.

Waterpolo is een echte teamsport, waarbij men leert om goed samen te werken. Door veel te trainen kan het spel steeds beter worden gespeeld en ontstaat een goede conditie.

Ben jij benieuwd of waterpolo iets voor jouw is: meld je dan aan voor een gratis proefles!