Waterpolo stoer en sportief
Waterpolo is één van de disciplines van Zwemvereniging De Lansingh. Het is een tak van sport waarbij je naast de nodige zwemtechniek ook over een hoeveelheid uithoudingsvermogen en kracht moet beschikken. Door regelmatig met je teamgenoten te trainen, zal je merken dat het bewegen in het water met en zonder bal steeds gemakkelijker gaat.
Waterpolo is een stoere en sportieve teamsport waar verschillende spelelementen in zitten waaronder; aanvallen, verdedigen, schieten en uiteraard zwemmen. Er zit daadwerkelijk van alles in deze veelzijdige sport!

wat is waterpolo?

Waterpolo ontstond halverwege de 19e eeuw als de ‘watervariant’ van handbal of rugby. Het is een sport die vooral in Zuid- en Oost-Europa grote populariteit geniet en daar op professionele basis wordt beoefend. Waterpolo is een teambalsport die zwemmend wordt uitgeoefend. De bedoeling is om een bal zo vaak mogelijk in het doel van de tegenpartij te werpen.
Elke geslaagde poging levert één ‘doelpunt’ op.

De laatste 100 jaar is waterpolo verandert van een trefbalspelletje tot een Olympische topsport. Het is een gezonde sport waarbij weinig blessures voorkomen.

Image
Image

Plezier staat voorop!

Bij De Lansingh staat plezier in de sport voorop, met leuke teams voor verschillende leeftijden en niveaus.

Wedstrijden kunnen gespeeld worden vanaf 6/7 jaar bij de mini's, waar kinderen spelenderwijs het spel leren kennen. Met kleinere velden en aangepaste doeltjes en regels. Vanaf 8 jaar kunnen er waterpolowedstrijden gespeeld worden in competitieverband. Tot 13 jaar spelen jongens en meiden gemengd. Daarna is er een aparte competitie voor jongens en meiden. Uiteindelijk stroom je door naar een van de seniorenteams voor dames en heren, waar op verschillende niveaus waterpolo wordt gespeeld tegen teams uit de regio.

waterpolo, Teamsport

Waterpolo is niet alleen gaaf om te doen, je wordt er nog beresterk van ook! Sommige mensen zeggen dat waterpolo een harde sport is, maar dat valt hartstikke mee. Voor blessures hoef je echt niet bang te zijn. Bij De Lansingh leren ze je niet alleen de spelregels van het waterpolo, maar ook allerlei trucjes met de bal.

Waterpolo is een echte teamsport, waarbij men leert om goed samen te werken. Door veel te trainen kan het spel steeds beter worden gespeeld en ontstaat een goede conditie.

Image
Gratis proefles!

Ben jij benieuwd of waterpolo iets voor jouw is: meld je dan aan!

Inschrijven proefles