We mogen de zwemsport beoefenen, maar…

Tijdens de laatste persconferentie van het kabinet heeft minister-president Mark Rutte aangescherpte maatregelen bekend gemaakt. Deze gedeeltelijke lockdown heeft ook directe gevolgen voor de zwemsport. Toch blijft het mogelijk om de zwemsport te beoefenen, hetzij in aangepaste vorm.
Wedstrijden en competities mogen in de huidige vorm niet doorgaan dit geldt dus ook voor al onze geplande wedstrijden.

In onderstaand overzicht de maatregelen die vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur voor ons gelden:

Maximaal 30 personen in één ruimte
Een zwembad is aangemerkt als een binnenlocatie. Hiervoor geldt een maximum van 30 personen per ruimte (exclusief kader). Dit aantal geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar, tenzij er ook volwassenen zwemmen (gemengde groepen). Dan geldt het totaalaantal personen van 30 personen (jeugd incl. volwassenen).

Groepsactiviteiten (Masters, recreatief, Trim/triathlon)
Ook voor individuele activiteiten geldt een maximale groepsgrootte van 30 personen. Onderlinge afstand van 1,5 meter moet te alle tijden worden gewaarborgd.

Kleedkamers
Zorg dat je je zwemkleding thuis aantrekt en kleed je om in het aangegeven gedeelte bij binnenkomst van het zwembad om. Na het zwemmen kan je gebruik maken van de kleedruimte. De 1,5 meter afstand geldt ook in Kleedkamers en deze mogen onder deze voorwaarde openblijven. De douches blijven buiten gebruik.

Materiaalgebruik is toegestaan
Drijvers, ballen, zwemplankjes en andere trainingsmaterialen zijn toegestaan.

Teamsporten
Vanaf 18 jaar: een maximale groepsomvang 4 personen. Deze personen moeten altijd onderling de benodigde afstand te bewaren. Deze 4 personen vormen samen een zogeheten ‘bubbel’ en dienen deze bubbel de gehele activiteit (en daarna) niet te doorbreken (dus niet mengen met andere ‘bubbels’ tijdens trainingen).
Dit is binnen de afdeling waterpolo niet haalbaar. De waterpolo training zal zich komende tijd richten op conditie en techniek, zodat we voldoende ruimte bieden aan alle leden om te kunnen blijven trainen.

Mondkapjes verplicht
Draag een mondkapje wanneer je niet in het water ligt.

Schoonmaak
Maak alles na gebruik schoon (kleedkamers e.d.)

We willen jullie nog even attenderen op de algemene regels vanuit RIVM:
Veiligheid en hygiëneregels voor iedereen (op basis van Richtlijnen RIVM)
Wanneer moet je thuisblijven? Wanneer en bij wie meld je dit?
• Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
• Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
• Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;
• Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
Mocht één van de bovenstaande punten op jou van toepassing zijn is het aan te bevelen om een van de trainers of je aanvoerder hiervan in kennis te stellen! Dit kan van groot belang zijn voor je team maar ook voor ons als vereniging, zodat we tijdig maatregelen kunnen nemen indien dit nodig is.

Ondanks deze maatregelen is het fijn dat we onze sport nog kunnen beoefenen. Hou je aan de regels en let goed op elkaar en op jezelf! Mocht je vragen hebben of als er zaken onduidelijk zijn laat het ons dan weten, of informeer bij je trainer/coach.

Vriendelijke groet,

Het Bestuur,

Mark en Sandra
voorzitter@lansingh.nl
Sandra@lansingh.nl